Tilrigning, støbning og håndtering af knæk på skorstene

Vi har næsten 40 års erfaring med skorstene og foringer

Hvordan gør vi, når vi skal tilrigge, støbe og håndtere knæk på skorstene? Her har vi samlet en beskrivelse af, hvordan vi tilrigger, støber og håndterer knæk.

​Hos Københavns Pejsecenter er vi eksperter i ildsteder og brændeovn, herunder skorstene. Vores pejsecenter startede allerede i 1984, hvor vi beskæftigede os med skorstene og foringer. Senere fik vi egen butik. I dag servicerer vi kunder i hele landet.

Tilrigning af en Isodor-skorstensstøbning

Vi vælger en diameter, som passer til ildstedet. Det kan være enten 13, 16, 18, 20 eller 22 centimeter. Herefter samler vi kegle, styr, spil og ledning, hvorpå vi lægger en ekstra meter ekstra ledning op i keglen.

Vi sikrer, at ledningen er trækfast og taper den til. Derpå anvender vi svampe til at aflukke bøsninger og renselemme, og vi sørger for, at de er støvtætte. Afslutningsvist rengør vi kegle og styr grundigt. Det gør vi efter hver støbning.

Støbning af perlite som skorstensforing

Isodor har udviklet en skorstensforing, som støbes i den bestående skorsten. Isodorforingen fremstilles af perlite-letbeton og er helt uden samlinger. 

Støbningen udføres ved, at vi blander perliten med cirka 14 liter vand, så den får et svagt blankt skær. Vi anvender en tvangsblander på 100 liter, så perliten ikke knuses.

 Vi fjerner svampen ved renselemmen, når der er støbt cirka 1 meter. Ledningen skal have frit løb. Under hele støbningen sikrer vi, at der er cirka 10-20 centimeter perlite oven på keglen.

​Keglen skal altid vibrere, når man trækker i den, men den skal slukkes, når man ikke trækker. Ellers laver den ringe i støbningen. Vi kører med cirka 1 klik pr. sekund. 

​Herefter skærer vi hul ved bøsning og renselemme med en lang kniv. Vi anvender en ståltop og regnhætte som afslutning, eftersom det sikrer skorstenen mod regnvand og alliker. Afslutningsvist skal støbning hærde i 48 timer før brug.

​Knæk på skorstene kræver lidt mere teknik

Skorstene med knæk kræver lidt mere teknik. Især hvis der er et skarpt knæk, hvor man ikke kan se keglen. Derfor undgår vi at komme for meget perlite på keglen. Det vil nemlig gøre den vanskelig at dreje. Styret skal være fri af perliten gennem knæk.

Vi kommer så meget perlite på, at styret næsten bliver dækket, når keglen er drejet i knæklinjen. Ved andet knæk, trækker vi igen styret frit. Dermed får keglen nemmere ved at dreje. Vi kan eventuelt bruge en kort kegle ved skarpe knæk.

få et uforpligtende tilbud

Hvis du har spørgsmål så skriv til os her. Vi er altid klar til at hjælpe dig.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om firmaet​

Firmaet blev grundlagt i 1980, da skorstensfejermester Theodor Kristensen fik den ide, at man måtte kunne støbe en skorstensforing direkte i den bestående, murede skorsten.

Vi samarbejder med Københavns Pejsecenter.

Åbningstider​

Mandag – torsdag

8.00 – 15.00​

Fredag

8.00 – 12.00

Københavns pejsecenter

Københavns Pejsecenter er dit professionelle pejsecenter i København og Nordsjælland

Kontaktoplysninger

ISODOR ApS

Industrikrogen 1, 2635 Ishøj

Klik her for rutevejledning

Telefon: 43 73 38 00

E-mail: info@isodor.dk